Králičí chrbát s krupotom a hríbmi
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 22. novembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
Kuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, s prostotou. Je zdravá a inšpiratívna; počnúc kyselicou a Zobraziť celý popisKuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, s prostotou. Je zdravá a inšpiratívna; počnúc kyselicou a končiac slávnou domácou slivovicou...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičí chrbát na pekáči osolíme, pridáme vetvičku čerstvého majoránu a mierne podlejeme vodou. Pridáme maslo, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme domäkka, kým mäso nezružovie.
- 2
Krúpové rizoto: Krúpy uvaríme v mierne osolenej vode domäkka a scedíme. Cibuľu nakrájame na kocky a mierne opražíme, potom pridáme hríby a roztlačený cesnak, na záver uvarené krúpy. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu