Králičí chrbát s krupotom a hríbmi

Autor receptu: redakcia

Kuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, s prostotou. Je zdravá a inšpiratívna; počnúc kyselicou a končiac slávnou domácou slivovicou...

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Králičí chrbát na pekáči osolíme, pridáme vetvičku čerstvého majoránu a mierne podlejeme vodou. Pridáme maslo, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme domäkka, kým mäso nezružovie.
  2. Krúpové rizoto: Krúpy uvaríme v mierne osolenej vode domäkka a scedíme. Cibuľu nakrájame na kocky a mierne opražíme, potom pridáme hríby a roztlačený cesnak, na záver uvarené krúpy. Dochutíme soľou a čiernym korením.