Králičí chrbát s krupotom a hríbmi
Autor receptu: redakcia
Kuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, s prostotou. Je zdravá a inšpiratívna; počnúc kyselicou a končiac slávnou domácou slivovicou...
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Králičí chrbát na pekáči osolíme, pridáme vetvičku čerstvého majoránu a mierne podlejeme vodou. Pridáme maslo, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme domäkka, kým mäso nezružovie.
- Krúpové rizoto: Krúpy uvaríme v mierne osolenej vode domäkka a scedíme. Cibuľu nakrájame na kocky a mierne opražíme, potom pridáme hríby a roztlačený cesnak, na záver uvarené krúpy. Dochutíme soľou a čiernym korením.