Kottbullar - domáca verzia

Autor receptu: sjuz

Nám chutila táto verzia viac, ako v IKEA - domáca strava je predsa len domáca strava:)

10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame z namočeným a vyždímaným toastovým chlebom, opraženou cibuľkou na masle - pridáme aj maslo, osolíme, okoreníme a pridáme cukor, zázvor a worčester. Riadne premiesime ručne, alebo v robote (kuchynskom) :) Formujeme guličky, ktoré dáme piecť do rúry na papier na pečenie. Nemastíme, samé pustia tuk. Piekla som na teplom vzduchu 200 st. cca 15 minút, počas pečenia som kontrolovala a obrátila. Kým sa mäsko pečie, pripravuje sa omáčka a zemiaky.
  2. Na masle pripravíme nie príliš tmavú zásmažku. Zalejeme vývarom, pridáme sladkú smotanu, osolíme, okoreníme podľa chuti a do hotovej kvapneme citrónovú šťavu.
  3. Podávame s varenými zemiakmi alebo hranolkami a brusnicovým džemom.