Kottbullar - domáca verzia
Autor receptu: sjuz
Nám chutila táto verzia viac, ako v IKEA - domáca strava je predsa len domáca strava:)
10 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Mleté mäso zmiešame z namočeným a vyždímaným toastovým chlebom, opraženou cibuľkou na masle - pridáme aj maslo, osolíme, okoreníme a pridáme cukor, zázvor a worčester.
Riadne premiesime ručne, alebo v robote (kuchynskom) :)
Formujeme guličky, ktoré dáme piecť do rúry na papier na pečenie. Nemastíme, samé pustia tuk.
Piekla som na teplom vzduchu 200 st. cca 15 minút, počas pečenia som kontrolovala a obrátila.
Kým sa mäsko pečie, pripravuje sa omáčka a zemiaky.
- Na masle pripravíme nie príliš tmavú zásmažku. Zalejeme vývarom, pridáme sladkú smotanu, osolíme, okoreníme podľa chuti a do hotovej kvapneme citrónovú šťavu.
- Podávame s varenými zemiakmi alebo hranolkami a brusnicovým džemom.