Košíčky z platano banánov plnené rybím ragú

Autor receptu: redakcia

Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme všetku zeleninu a čili, pridáme šafran, zalejeme bielym vínom a zredukujeme. Pridáme lúpané rajčiny, soľ, cukor, čerstvý strúhaný zázvor a pomaly varíme. Pridáme tresku nakrájanú na malé kúsky a uvaríme ju v tomatovej omáčke.
  2. Banány nakrájame na valčeky, ktoré pomaly usmažíme a ešte teplé ich roztlačíme. Vytvarujeme ich podľa formičky tak, aby z banánu vznikol košíček. Formičky dosmažíme a naplníme rybím ragú. Podávame s listovým šalátom.
  3. Náš tip: Banány musia byť ešte zelené, aby neobsahovali veľa cukru, ktorý by karamelizoval.