Korzický hráškový krém s krevetami fotorecept

Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 14. júla 2011
Korzický hráškový krém s krevetami (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
500 g
150 g
4 strúčiky
50 g
100 g
100 g
400 g (mrkva, farebná paprika, cuketa)




Postup

  1. 1

    Na oleji opečieme strúčiky cesnaku do hneda. Cesnak vyberieme, vložíme hrášok, podlejeme vodou a varíme s citrónovým tymianom. Osolíme, okoreníme, rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu, maslo.

  2. 2

    Zo zeleniny si nakrájame dlhé tenké rezance, ktoré potom sparíme v horúcej vode asi na tri minúty, ochutíme soľou a olivovým olejom.

  3. 3

    Očistené krevety krátko opečieme na panvici s olivovým olejom, osolíme a podávame s hráškovým krémom a zeleninou. Dajme pozor, aby sme ich neprevarili.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia