Korenistá pečienka

Autor receptu: jody

Pečienku hocikedy hocijako. Aj každý deň.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené zemiaky pokrájame na malé kúsky a dáme variť. Vodu osolíme, až keď zovrie. Medzitým si nadrobno pokrájame cibuľu i cesnak a očistíme pečienku od blán a podobných nepatričností. Vývar z uvarených zemiakov scedíme do malého kastrólika, prisypeme za lyžicu rasce a varíme ďalej, aby sme z neho odparili čo možno najviac vody. Zo zemiakov, masla a mlieka spravíme hodvábnu kašu.
  2. Na panvici rozpálime trochu oleja a masti v pomere 1:1 a na tomto základe dusíme cibuľku do ružova. Potom pridáme cesnak a tiež chvíľku opekáme. Pridáme teplotu a aj pečienku a prudko ju opečieme, aby sa zatiahla. Teplotu stiahneme, posypeme petržlenovou vňaťou, červenou paprikou, chilli a kari korením. Podlejeme trochou zredukovaného zemiakového vývaru. Nesolíme, voda zo zemiakov je slaná dosť. Dusíme nie príliš do tvrda, tak maximálne 15 minút.
  3. Podľa potreby ešte prilejeme vývar, prípadne ak je pririedky, nakoniec zahustíme šťavu škrobom rozmiešanom v troche studenej vode. Nakoniec dochutíme sójovou omáčkou. Podávame s kašou. Dobrú chuť.