Kuracie fašírky

Korenené kuracie fašírky v mrkvovom kréme

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska, očistený pór nakrájame na plátky. V panvici na olivovom oleji pražíme pór 2 – 3 minúty, pridáme mrkvu a pražíme ďalšie 2 – 3 minúty. Pridáme 500 ml teplého vývaru a uvaríme domäkka. Odstavíme a rozmixujeme na krém.
  2. Chlieb namočíme do mlieka. Do misy s mletým mäsom pridáme nasekaný koriander, soľ, mleté čierne korenie a štipku nastrúhaného zázvoru. Pridáme vyžmýkaný chlieb a dobre premiešame. Z pripraveného cesta tvarujeme guľôčky s hmotnosťou 25 g a obalíme ich v pistáciách a ľanových semienkach.
  3. Guľky zľahka stlačíme a pražíme na troške oleja 4 – 5 minút z každej strany. Hotové karbonátky podávame s teplým mrkvovým krémom a ozdobíme lístkami čerstvého kôpru.