Kôprová omáčka trocha inak
Autor receptu: johaneska
Zdravšia verzia klasickej kôprovej omáčky :)
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Bataty nastrúhame na jemno. Na masle si orestujeme cibuľku s cesnakom a pridáme troška tymianu ( zvýrazní chuť ). Ďalej pridáme nastrúhané batáty a nasekaný kôpor. V miske si s troškou smotany rozhabarkujeme 1PL múky ( na zahustenie ) , pridáme do omáčky a dolejeme zvyšnou smotanou.
- Pokiaľ je omáčka moc hustá, treba rozriediť vodou. Omáčku pomixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou, korením a troškou octa. Ja som cukor nepridávala nakoľko batáty sú sladkavé.
- Nové zemiaky nakrájame na štvrtiny, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme dáme tymián, rozmarín a pečieme pri 180 °C cca 30 minút a nesmie chýbať uvarené vajíčko.