Netradičná kombinácia - fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 17. mája 2011
Netradičná kombinácia -  fotorecept
Foto: babkamt

V spomienkach sa vraciam do čias maminej kuchyne,vybavujú sa mi jedlá,ktoré som už dlhšie nevarila.S jedným sa chcem s vami podeliť.

60 minút
na 200 °C

Suroviny

1200 g
2 ks
2 -3 strúčiky
1 kg uvarené v šupke
2 ks
na tarhoňu:
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravila som si bravčovú krkovičku a cibuľu s cesnakom.Do plechu som dala bravčovú masť asi za l polievkovú lyžicu.

    Netradičná kombinácia -  fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som nakrájala na plátky. Osolila , okorenila mletým čiernym korením a korením na pečené mäso.Masť som roztopila a mäso som na nej opiekla z oboch strán. Mäso sa zatiahlo. Vnútri zostane pekne šťavnaté.

    Netradičná kombinácia -  fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    Na vrch som pridala nakrájanú cibuľu a cesnak.

    Netradičná kombinácia -  fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    Plech som zakryla alobalom. Mäso som piekla 60 minút na 200 °C.Potom som dala dole alobal a zvýšila som teplotu na 220 a ešte som chvíľu piekla , aby mäso dostalo farbu.

    Netradičná kombinácia -  fotorecept - obrázok 4
  5. 5

    V šupke varené zemiaky som očistila. Spravila som si nálev na cibuľový šalát z vody , cukru , soli a octu. Do vriaceho nálevu som dala spariť pokrájanú cibuľu.Ešte som do šalátu pridala trochu oleja.

    Netradičná kombinácia -  fotorecept - obrázok 5
  6. 6

    V zadnej kvietkovanej miske je už hotový šalát.Kým sa mi pečie mäso , spravím si tarhoňu.Do hrnca som si dala trochu domácej bravčovej masti.

    Netradičná kombinácia -  fotorecept - obrázok 6
  7. 7

    Udusím si cibuľu.

    Netradičná kombinácia -  fotorecept - obrázok 7
  8. 8

    Toto je moja domáca tarhoňa. http://varecha.pravda.sk/recepty/tarhona-fotorecept/21364-recept.html

    Netradičná kombinácia -  fotorecept - obrázok 8
  9. 9

    Dám si zovrieť vodu do varnej kanvice.

    Netradičná kombinácia -  fotorecept - obrázok 9
  10. 10

    Zatiaľ tarhoňu opražim do ružova.Zalejem ju vodou asi 1 co nad tarhoňu. Prikryté dusím ako ryžu.

    Netradičná kombinácia -  fotorecept - obrázok 10
  11. 11

    Tu je už hotová. Môžem servírovať na stôl.

    Netradičná kombinácia -  fotorecept - obrázok 11

Diskusia k receptu

marianne69
....toto je rcp pre mojich jedlikov ako stvoreny,z bravcoveho maju najradsej krkovicku a panenku a ten zemiakovo-cibulovy salat robievam len uz bez tarhone...
evanaaa
Strúhanku ( mrveničku) robievam občas pre zmenu miesto ryže aj ja, k tomu pečenému je výborná, a zemiakový šalát mám rada. Niekto doň pridáva aj nadrobno nakrájanú kyslú uhorku, skúšalam som, nie je to zlé.
ejta
som si to musela dvakrát prečítať, kým som pochopila, čo je to strúhanka, lebo stále som si predstavovala "prezle" :-)
babkamt
prepáč ejta,ak som to napísala nezrozumiteľne,ale predpokladám,že pri druhom prečítaní si prišla na to,ako som to myslela
babidka
aj mna ta struhanka pomylila :-)Pravdupovediac , ani by ma nenapadlo kombinovat maso- struhanku/u nas sciranku/ a zemiakovy salat ...no ale ked ma niekto rad taku kombinaciu , tak preco nie :-)Ja napriklad mam najradsej ako prilohu zemiaky ku vsetkemu ---aj k segedinu aj k svieckovej :-) a preto sa nebudem branit vyskusat aj takuto kombinaciu ......co ked mi nahodou zachuti ? Clovek nikdy nevie:-)
babkamt
teraz ma napadá ako inak sa povie strúhanka,tarhoňa,scíranka,pri písaní rcp. mi to nedošlo na myseľ
cinkla
Velmi zaujimavy recept - bude dobry aj pre tych co maju radi mäso, i pre tych druhych bezmäsitych. Urcite vyskusam.
babkamt
dnes sme mali na obed pečené mäso,tarhoňu a zemiakový šalát.Tak som pridala fotku.
hubata
Veru zaujímavá kombinácia, ale grobanky varia strašne dobre - tak to musí byť dobručké. Inak u nás na Záhorí jedia k takémuto obyčajnému šalátu (až sa to hanbím napísať) - ryžu. Takže aj domáca tarhoňa z domácich vajíčok nemôže byť zlá. Priznám sa že som si prečítala všetky tvoje recepty na jeden dúšok, také sú vynikajúce, osvedčené, nezdravé a teda dobručké.
babkamt
hubata,veď to je stará pravda,že všetky dobré veci sú väčšinou nezdravé.A práve tie máme najradšej.Čo už s nami narobíš? Veď vieš ako sa hovorí: telo má ísť do hrobu zhumpľované.Hahaha.
marika21
Vyzerá to veľmi na zjedenie ,až moc. Grob je vychýrený husacinkou,lokše,iné dobrotky. *****
babkamt
@marika21 máš pravdu. Grobská husacina je známa. Pochutnávajú si na nej aj prezidenti a rôzne delegácie zo zahraničia. Vyskúšaj túto kombináciu pečeného mäsa s tarhoňou a zemiakovým šalátom. Napíš , či ti chutilo. Viem , fotka nie je moc dobrá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia