Hovädzie mäso
Konfitovaná hovädzia slabina s mrkvovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Hovädziu slabinu očistíme od mastných blán,
nakrájame, osolíme, okoreníme. Takto pripravené mäso dáme na pekáč a zalejeme omáčkou
demi glace. Vložíme do rúry a konfitujeme
pri 80 stupňoch 48 hodín.
- Hotové mäso vyberieme, šťavu scedíme
a necháme zovrieť. Zredukujeme varom a pridáme na zjemnenie maslo.
- Do hrnca dáme olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu
dozlatista. Potom pridáme nakrájanú mrkvu a tiež ju opražíme. Opraženú mrkvu zalejeme džúsom
a varíme domäkka. Keď je mrkva mäkká, dáme ju
do mixéra a rozmixujeme dohladka. Pridáme
maslo a dochutíme soľou. Mäso servírujeme so
šťavou a s pyré.
|