Hovädzie mäso

Konfitovaná hovädzia slabina s mrkvovým pyré

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Hovädziu slabinu očistíme od mastných blán, nakrájame, osolíme, okoreníme. Takto pripravené mäso dáme na pekáč a zalejeme omáčkou demi glace. Vložíme do rúry a konfitujeme pri 80 stupňoch 48 hodín.
  2. Hotové mäso vyberieme, šťavu scedíme a necháme zovrieť. Zredukujeme varom a pridáme na zjemnenie maslo.
  3. Do hrnca dáme olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu dozlatista. Potom pridáme nakrájanú mrkvu a tiež ju opražíme. Opraženú mrkvu zalejeme džúsom a varíme domäkka. Keď je mrkva mäkká, dáme ju do mixéra a rozmixujeme dohladka. Pridáme maslo a dochutíme soľou. Mäso servírujeme so šťavou a s pyré.