Koložvárska kapusta z konvektomatu (fotorecept)

Autor receptu: emdy

Čas je to, čo nikto nemá... Tento recept ukazuje možnosti použitia konvektomatu aj v bežnej domácnosti. Jednoduchosť prípravy spočíva v tom, že suroviny sa používajú bez predprípravy.

6
porcií
15 minút
príprava
75 minút
na 165 °C

Postup

  1. Použijeme gastronádobu s rozmermi GN2/3 x50 mm. Dno vymažeme olejom. Postupne ukladáme jednotlivé ingrediencie (mleté mäso, kyslá kapusta, na kolieska pokrájaná klobása) a zasýpame suchou ryžou. Podlejeme vodou. Plati zásada 100 g/100 ml vody. Priebežne solíme a ochucujeme korením.
  2. Pri úprave v konvektomate volíme režim Delta T, vpichovú sondu nastavíme na teplotu 85 °C v jadre pokrmu. Navolíme čas 1:15, teplotu 165 °C a vlhkosť 30 %. Úpravu ukončuje dosiahnutie jedného zo zvolených parametrov. Na fotografii sú aj francúzske zemiaky, ktorým sa budem venovať v nasledujúcom recepte :)
  3. Nastavenie programu na konvektomate Unox XVC 055.
  4. A tu je výsledok: