Bravčový perkelt
Bravčový perkelt

Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 16. augusta 2020

Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou.V minulosti som už pripravila tento výnimočný perkelt, ale dnes som obohatila jeho chuť červeným vínom a namiesto majoránky som ochutila perkelt saturejkou.

4-5
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 PL
1 ks menšia
2 strúčiky
1 ks
1 ks
100 ml ( z čiernych ríbezlí)
podľa chuti
podľa chuti
štipka
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové kolienko som umyla a osušila.

    Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odkrojila som od kosti mäso a zbytok kosti som si odložila na huspeninu...

    Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso aj s kožou som nakrájala na kocky. Pridala som aj paprčku, aby bol perkelt chutnejší, kosť je dobré vždy pridať. Ošúpala som cibuľu a nakrájala na kolieska.

    Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Masť som rozohriala, pridala som cibuľu a opiekla som ju do sklovita.

    Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K cibuli som pridala nakrájané mäso a spolu podusila, kým sa tekutina celkom odparila.

    Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Papriku a paradajku som nakrájala. Môžete použiť aj lečo.

    Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som ich k mäsu a opäť spolu podusila.

    Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som mletú červenú papriku.

    Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Všetko spolu som zmiešala a podliala som červeným vínom. Počas dusenia som ešte podliala podľa potreby veľmi malým množstvom vína.

    Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Všetko som osolila, korenila, pridala som celú rascu a pridala som dve lyžice paradajkovej šťavy. Pomaly na slabom plameni som dusila 50 minút pod pokrievkou.

    Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Keď bolo mäso mäkké, pridala som na drobno krájaný cesnak a namiesto majoránky som ochutila perkelt saturejkou, už iba nechala pobublávať minútku a perkelt je hotový.

    Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Hotový obed som podávala s varenými zemiakmi. Prajem vám dobrú chuť

    Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Maďarská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pěkný receptík, mně by moc chutnalo. Dobre si navarila, milá Izi, pěkný postup a krásný servis! Koleno je vděčná dobrota, zvlášť pro chlapy má magickou přítažlivost. Krásné nedělní odpoledne přeji!