Koláč z mletého mäsa
Autor receptu: jarbra
Recept zo Źivota je upravený.
Postup
- K múke pridáme maslo, vajcia ktore sme rozmiešali v studenej vode a osolíme.Vypracujeme hladké cesto.
- Cesto zabalíme do alobalu.Dáme na 20 minút do chladničky.
- Na oleji opražíme cibuľku do sklovita ,pridáme pomleté mäso a spolu ešte chviľu dusíme.Nepodlievame ! Pridáme roztlačený cesnak,korenie ( podľa chuti ) a soľ.Zmes dáme vychladnnúť.
- Paradajky sparíme,ošúpeme a pokrájame na kolieska.( Môžme si ľubovoľne poukládat rôznu zeleninku podľa chuti). Ukladáme na vychladnútu zmes.
- Cesto rozdelíme,tretinu cesta rozvaľkáme a pokrájame na 1 cm pásiky.Do vymastenej formy ( ja dávam do tortovej ),dáme zvyšné rozvaľkané cesto, na to plnku z mletého mäsa a paradajky (alebo rôznu zeleninu ).Ochutime rôzním korením.
- Na vrch dáme pásiky a urobíme mriežku.Potrieme žltkom a upečiem.
- Vrch môžme ľubovoľne ozdobiť.