Koláč z mletého mäsa

Autor receptu: jarbra

Recept zo Źivota je upravený.

Suroviny

Postup

  1. K múke pridáme maslo, vajcia ktore sme rozmiešali v studenej vode a osolíme.Vypracujeme hladké cesto.
  2. Cesto zabalíme do alobalu.Dáme na 20 minút do chladničky.
  3. Na oleji opražíme cibuľku do sklovita ,pridáme pomleté mäso a spolu ešte chviľu dusíme.Nepodlievame ! Pridáme roztlačený cesnak,korenie ( podľa chuti ) a soľ.Zmes dáme vychladnnúť.
  4. Paradajky sparíme,ošúpeme a pokrájame na kolieska.( Môžme si ľubovoľne poukládat rôznu zeleninku podľa chuti). Ukladáme na vychladnútu zmes.
  5. Cesto rozdelíme,tretinu cesta rozvaľkáme a pokrájame na 1 cm pásiky.Do vymastenej formy ( ja dávam do tortovej ),dáme zvyšné rozvaľkané cesto, na to plnku z mletého mäsa a paradajky (alebo rôznu zeleninu ).Ochutime rôzním korením.
  6. Na vrch dáme pásiky a urobíme mriežku.Potrieme žltkom a upečiem.
  7. Vrch môžme ľubovoľne ozdobiť.