Čokoládový koláč
Koláč s čokoládovou polevou (fotorecept)
Autor receptu: charlotte12
Na koláč potrebujeme 2x toľko surovín nakoľko sa pečú dve cesta.
25 porcií |
60 minút príprava |
2x20 minút na 175 °C |
Postup
- Múku, kryštálový cukor, mleté lieskové orechy (môžu byť aj mleté mandle), škoricu, prášok do pečiva, vanilkový cukor a kakao - v mise spolu zmiešame.
- V druhej miske zmiešame olej, vajcia, biely jogurt. Do hmoty postupne pridávame a vmiešavame zmes sypkých surovín. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a
pečieme v rúre rozohriatej na 175 stupňov približne 20 minút.
Vidličkou môžeme skontrolovať, či je cesto dobre upečené.
- Tento celý postup zopakujeme ešte raz, nakoľko potrebujeme 2 korpusy.
- Na 1 cesto nanesieme teplý džem a rovnomerne rozotrieme.
- Na džem opatrne položíme druhý upečený korpus - dávame pozor, aby sa nezlomil.
- Poleva: Do kastrólika dáme zohriať 150 ml smotany a pridáme nalámanú čokoládu, za stáleho miešania čokoládu v smotane rozpustíme. Polevu nalejeme navrch koláča a rozotrieme.
- Koláč môžeme podľa vlastnej fantázie ozdobiť, ja dávam navrch mandľové lupienky a strúhaný kokos.