Čokoládový koláč

Koláč s čokoládovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: charlotte12

Na koláč potrebujeme 2x toľko surovín nakoľko sa pečú dve cesta.

25
porcií
60 minút
príprava
2x20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, kryštálový cukor, mleté lieskové orechy (môžu byť aj mleté mandle), škoricu, prášok do pečiva, vanilkový cukor a kakao - v mise spolu zmiešame.
  2. V druhej miske zmiešame olej, vajcia, biely jogurt. Do hmoty postupne pridávame a vmiešavame zmes sypkých surovín. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre rozohriatej na 175 stupňov približne 20 minút. Vidličkou môžeme skontrolovať, či je cesto dobre upečené.
  3. Tento celý postup zopakujeme ešte raz, nakoľko potrebujeme 2 korpusy.
  4. Na 1 cesto nanesieme teplý džem a rovnomerne rozotrieme.
  5. Na džem opatrne položíme druhý upečený korpus - dávame pozor, aby sa nezlomil.
  6. Poleva: Do kastrólika dáme zohriať 150 ml smotany a pridáme nalámanú čokoládu, za stáleho miešania čokoládu v smotane rozpustíme. Polevu nalejeme navrch koláča a rozotrieme.
  7. Koláč môžeme podľa vlastnej fantázie ozdobiť, ja dávam navrch mandľové lupienky a strúhaný kokos.