Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| 80 g |
|
| 4 ks |
|
| 1 čajová lyžička |
|
| 3 PL |
|
| 50 ml |
|
| 100 ml |
|
| 2 ks |
|
| Plnka: | |
| 140 g |
|
| 220 g |
|
| 6 ks |
|
| 100 ml |
|
| 200 g |
|
| 80 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Hladkú múku, maslo, práškový cukor, žĺtky, prášok do pečiva, kakao, smotanu, olej a vanilkový cukor spracujeme na cesto a rozdelíme na dve časti.Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech. Cesto môžeme na vylepšenie, ale nemusíme potrieť lekvárom, rozotrieme naň plnku, prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom a pečieme vo vyhriatej rúre. Keď vychladne polejeme ho čokoládovou polevou a pokrájame.
- 2
Plnka: Z bielkov a kryšt. cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a prilejeme rum.Vmiešame vyšľahaný sneh, strúhaný kokos a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









ukladam