Foto: diabambulka
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
200 g |
|
80 g |
|
4 ks |
|
1 čajová lyžička |
|
3 PL |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
140 g |
|
220 g |
|
6 ks |
|
100 ml |
|
200 g |
|
80 g |
|
|
Postup
-
1
Hladkú múku, maslo, práškový cukor, žĺtky, prášok do pečiva, kakao, smotanu, olej a vanilkový cukor spracujeme na cesto a rozdelíme na dve časti.Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech. Cesto môžeme na vylepšenie, ale nemusíme potrieť lekvárom, rozotrieme naň plnku, prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom a pečieme vo vyhriatej rúre. Keď vychladne polejeme ho čokoládovou polevou a pokrájame.
- 2
Plnka: Z bielkov a kryšt. cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a prilejeme rum.Vmiešame vyšľahaný sneh, strúhaný kokos a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ukladam