Kokosový cheesecake
Kokosový cheesecake

Kokosový cheesecake

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 15. júna 2023

Suroviny

Korpus:
170 g
80 g
1 PL
Plnka:
500 g
250 g
200 g
1,5 PL
300 g
2 ks
5 PL
4 PL
3 PL
Ganache:
90 g
60 ml




Postup

  1. 1

    Na korpus zmiešame rozdrvené maslové sušienky s kakaom a roztopeným maslom a zmes rovnomerne natlačíme do formy s priemerom 24 cm, ktorej dno predtým vyložíme papierom na pečenie (len na dno). Korpus pečieme 8 minút na 160 °C.

  2. 2

    Po upečení boky formy nastriekame olejom v spreji. Na plnku vymiešame všetky suroviny do hladka, aby sme nemali hrudky a nanesieme na korpus. Pečieme asi 45- 50 minút na 150 °C. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť.

  3. 3

    Na ganache zohrejeme smotanu, pridáme do nej čokoládu a necháme ju roztopiť za občasného miešania. Chvíľočku necháme vychladnúť a polejeme vychladnutý cheesecake (ganache nesmie byť horúca).

  4. 4

    Keď poleva vychladne pri izbovej teplote, cheesecake vložíme do chladničky na noc a krájame až ďalší deň.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia