Kokosový cheesecake
Suroviny
| Korpus: | |
| 170 g |
|
| 80 g |
|
| 1 PL |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 1,5 PL |
|
| 300 g |
|
| 2 ks |
|
| 5 PL |
|
| 4 PL |
|
| 3 PL |
|
| Ganache: | |
| 90 g |
|
| 60 ml |
|
Postup
-
1
Na korpus zmiešame rozdrvené maslové sušienky s kakaom a roztopeným maslom a zmes rovnomerne natlačíme do formy s priemerom 24 cm, ktorej dno predtým vyložíme papierom na pečenie (len na dno). Korpus pečieme 8 minút na 160 °C.
- 2
Po upečení boky formy nastriekame olejom v spreji. Na plnku vymiešame všetky suroviny do hladka, aby sme nemali hrudky a nanesieme na korpus. Pečieme asi 45- 50 minút na 150 °C. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť.
- 3
Na ganache zohrejeme smotanu, pridáme do nej čokoládu a necháme ju roztopiť za občasného miešania. Chvíľočku necháme vychladnúť a polejeme vychladnutý cheesecake (ganache nesmie byť horúca).
- 4
Keď poleva vychladne pri izbovej teplote, cheesecake vložíme do chladničky na noc a krájame až ďalší deň.
Tiež kokosový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu