Kokosový cheesecake s bielou čokoládou
Foto: siuuu
Pre rodinku, ktorá miluje syrové koláče (ja ich nemám rada) som sa rozhodla opäť urobiť cheesecake alebo koláč na spôsob cheesecake a nakoniec som Zobraziť celý popisPre rodinku, ktorá miluje syrové koláče (ja ich nemám rada) som sa rozhodla opäť urobiť cheesecake alebo koláč na spôsob cheesecake a nakoniec som zvolila kokosový, pretože chuť a vôňa kokosu patrí k našim najobľúbenejším. Malý kúsok som ochutnala, aby som vedela ako chutí a bol jemný a chuťovo lahodný. Takýto s bielou čokoládou som tu nenašla, tak pridávam receptík.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g (podľa chuti) |
|
100 g rozpustené |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Krém: | |
750 g |
|
2 PL |
|
3 kusy |
|
100 ml |
|
120 g |
|
1-2 PL (nemusí byť) |
|
100 g |
|
Poleva: | |
70 g |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Na korpus rozmixujeme keksy, pridáme kakao, soľ, kokosovú múčku a rozpustené maslo. Ak máte kakaové sušienky, kakao nemusíte pridávať ja som mala svetlé BB keksy, tak som pridala pol na pol hnedé a čierne kakao. Zmiešame a rovnomerne utlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. V rúre zohriatej na 180 °C pečieme 10 minút. Po upečení vyberieme von a necháme vychladnúť.
- 2
Na krém najskôr nad parou rozpustíme čokoládu a necháme schladnúť. Následne zmixujeme mascarpone s cukrom, postupne všľaháme vajíčka, kokosové mlieko (použila som iba hustú časť), kokosový sirup (nemusí byť - ja som dostala, tak míňam). Pridáme vlažnú čokoládu a úplne nakoniec vmiešame kokosovú múčku, ktorú pred pridaním premixujeme na jemnú konzistenciu.
- 3
Zmes nalejeme na vychladnutý korpus a v rúre zohriatej na 160 °C na dno ktorej dáme plech s vodou - pečieme cca 1 - 1,5 hodiny. Ďalšou možnosťou je spodok a boky formy zvonku dobre obaliť alobalom a formu postaviť do väčšieho pekáča a okolo naliať do 2/3 vodu a piecť týmto spôsobom.
- 4
Po upečení by sa mal stred triasť iba jemnučko. Necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami a následne dáme stuhnúť do chladničky.
- 5
Po stuhnutí ozdobíme podľa vlastného uváženia - ja som dekorovala bielou čokoládou, ktorú som rozpustila nad parou s trochou oleja. Oleja pridáme toľko, aby mala čokoláda takú konzistenciu, aby sa dala liať.
Tiež kokosový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu