Kokosový cheesecake

Kokosový cheesecake

Autor receptu: frommykitchendotcom

Postup

  1. Na korpus zmiešame rozdrvené maslové sušienky s kakaom a roztopeným maslom a zmes rovnomerne natlačíme do formy s priemerom 24 cm, ktorej dno predtým vyložíme papierom na pečenie (len na dno). Korpus pečieme 8 minút na 160 °C.
  2. Po upečení boky formy nastriekame olejom v spreji. Na plnku vymiešame všetky suroviny do hladka, aby sme nemali hrudky a nanesieme na korpus. Pečieme asi 45- 50 minút na 150 °C. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť.
  3. Na ganache zohrejeme smotanu, pridáme do nej čokoládu a necháme ju roztopiť za občasného miešania. Chvíľočku necháme vychladnúť a polejeme vychladnutý cheesecake (ganache nesmie byť horúca).
  4. Keď poleva vychladne pri izbovej teplote, cheesecake vložíme do chladničky na noc a krájame až ďalší deň.