Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Kokosovo-karamelové rezy

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 5. januára 2019

Výborný sviatočný zákusok.

60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Kokosové cesto:
8 ks
300 g
100 g
250 g
0,5 bal.
Kakaové cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
4 PL
2 PL
0,5 bal.
Plnka:
1 plechovka (karamelové)
500 g
Poleva:
200 g
80 g




Postup

  1. 1

    Kokosový plát: Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a znova dobre prešľaháme. Primiešame vareškou kokos, polohrubú múku a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na plech (36 x 30) vystlaný papierom na pečenie. Upečieme.

  2. 2

    Kakaový plát: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame polohrubú múku, prášok do pečiva, vodu, kakao. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme.

  3. 3

    Plnka: Salko varíme vo vode 2 hodiny najlepšie deň vopred. Môžeme karamelové Salko kúpiť aj hotové. Maslo vyšľaháme s karamelovým Salkom na hladký krém.

  4. 4

    Poleva: Ceru a bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.

  5. 5

    Skladanie rezu: Z kokosového plátu odstránime papier na pečenie. Na plát natrieme polovicu plnky. Z kakaového plátu odstránime papier na pečenie a plát položíme na plnku. Na kakaový plát natrieme druhú polovicu plnky. Mierne schladíme a polejeme polevou z bielej čokolády.

Diskusia k receptu

motyka
Prekrásne a nepochybujem, že aj výborné. Na nejakú príležitosť určite urobím. Neterka ma bude vďaka tebe zbožňovať. Ďakujem za tvoje výborné recepty.
jack
Foto ma hneď upútalo.Pekné.
haji
Velmi pěkný recept, ráda bych ochutnala, rezy musí být výborné. Povedené dílo!
elba
porad čo so žltkami robíš či nemôže byť poleva žltkova ďakujem
haji
@elba (6.4.2020 08:52)
U nás dávala babka aj maminka žloutky do kynutého těsta na koláče, bílky ostávaly - shromažďovaly je vo flaši na zavarovanie v lednici. Jednou za čas se pak dělal "bílkový chlebíček" na plech. Snad bude info časem k užitku.