Kokosovo-karamelové rezy
Foto: katarinalucanova
Výborný sviatočný zákusok.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Kokosové cesto: | |
8 ks |
|
300 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
0,5 bal. |
|
Kakaové cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
0,5 bal. |
|
Plnka: | |
1 plechovka (karamelové) |
|
500 g |
|
Poleva: | |
200 g |
|
80 g |
|
Postup
-
1
Kokosový plát: Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a znova dobre prešľaháme. Primiešame vareškou kokos, polohrubú múku a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na plech (36 x 30) vystlaný papierom na pečenie. Upečieme.
- 2
Kakaový plát: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame polohrubú múku, prášok do pečiva, vodu, kakao. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme.
- 3
Plnka: Salko varíme vo vode 2 hodiny najlepšie deň vopred. Môžeme karamelové Salko kúpiť aj hotové. Maslo vyšľaháme s karamelovým Salkom na hladký krém.
- 4
Poleva: Ceru a bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
- 5
Skladanie rezu: Z kokosového plátu odstránime papier na pečenie. Na plát natrieme polovicu plnky. Z kakaového plátu odstránime papier na pečenie a plát položíme na plnku. Na kakaový plát natrieme druhú polovicu plnky. Mierne schladíme a polejeme polevou z bielej čokolády.
Tiež karamelový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U nás dávala babka aj maminka žloutky do kynutého těsta na koláče, bílky ostávaly - shromažďovaly je vo flaši na zavarovanie v lednici. Jednou za čas se pak dělal "bílkový chlebíček" na plech. Snad bude info časem k užitku.