Kokosovo-karamelové rezy

katarinalucanova - fotkaKatarinalucanova, 5. januára 2019 21:39
Ďalšie recepty »

Výborný sviatočný zákusok.

60 min
príprava
30 min
na 170 °C

Suroviny

Kokosové cesto:
8 ks
300 g
100 g
250 g
0,5 bal.
Kakaové cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
4 PL
2 PL
0,5 bal.
Plnka:
1 plechovka (karamelové)
500 g
Poleva:
200 g
80 g
NOVINKA: Varecha.sk na YouTube!

Postup prípravy

  1. 1

    Kokosový plát: Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a znova dobre prešľaháme. Primiešame vareškou kokos, polohrubú múku a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na plech (36 x 30) vystlaný papierom na pečenie. Upečieme.

  2. 2

    Kakaový plát: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame polohrubú múku, prášok do pečiva, vodu, kakao. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme.

  3. 3

    Plnka: Salko varíme vo vode 2 hodiny najlepšie deň vopred. Môžeme karamelové Salko kúpiť aj hotové. Maslo vyšľaháme s karamelovým Salkom na hladký krém.

  4. 4

    Poleva: Ceru a bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.

  5. 5

    Skladanie rezu: Z kokosového plátu odstránime papier na pečenie. Na plát natrieme polovicu plnky. Z kakaového plátu odstránime papier na pečenie a plát položíme na plnku. Na kakaový plát natrieme druhú polovicu plnky. Mierne schladíme a polejeme polevou z bielej čokolády.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist