Kokosovo-hruškový koláč (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

6
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame so soľou, maslom, pridáme žĺtok, cukor a smotanu. Všetko dohromady spracujeme na hladké a vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke asi 30 minút. ( hrnček = 250 ml )
  2. Cesto vyvaľkáme na okrúhly plát a vyložíme ním formu s priemerom 30 cm. Povrch cesta prepichujeme vidličkou.
  3. Na cesto položíme alobal a zaťažíme fazuľou. Predpečieme pri teplote 200 °C asi 25 minút. Potom odstránime alobal s fazuľou.
  4. Vodu zmiešame so sušeným mliekom, cukrom a necháme zovrieť. Pridáme kokos a krátko povaríme. Plnku necháme mierne vychladnúť, zahustíme ju rozmrvenými piškótami.
  5. Plnku natrieme na predpečený plát, na povrch poukladáme nakrájané polovičky hrušiek.
  6. Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na tuhý sneh. Naplníme ním cukrárske vrecko s ozdobnou násadou a sneh nastriekame po obvode koláča.
  7. Dopekáme v rúre predhriatej na 200°C, až kým sneh nezružovie. Je výborný, tak vyskúšajte :)