Kokosová torta s mascarpone krémom a ovocným želé videorecept
porcií
na 180 °C
Foto: beatricekitchen
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
100 g |
|
100 g |
|
Krém: | |
300 ml |
|
200 g |
|
12 g |
|
250 g |
|
Želé vrch: | |
500 g (mrazená lesná zmes) |
|
100 g |
|
12 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a po častiach primiešame škrob, mandľovú múku a kokos. Cesto dáme do okrúhlej formy (priemer 25 cm) vyloženej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C - 25 minút v teplovzdušnej rúre.
- 2
Krém: Do misky nalejeme smotanu na šľahanie, pridáme bielu čokoládu a zohrejeme v mikrovlnke. Potom šľaháme, kým sa čokoláda dohladka rozpustí. V troške vody necháme napučať želatínu, zohrejeme a vlejeme do čokoládovej smotany. Pridáme aj mascarpone a vyšľaháme. Krém nalejeme na vychladnutý korpus. Dáme chladiť.
- 3
Pripravíme želatínový vrch tak, že zohrejeme v hrnci na miernom ohni mrazenú letnú zmes s cukrom. Pridáme v troške vody nabobtnanú želatínu a vmiešame. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom nalejeme na stuhnutý zákusok a dáme chladiť. Krájame až keď stuhne želatínový vrch. Prajem dobrú chuť.
Tiež ovocná torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem vám, mám radosť že sa recept páči. 🤗
Svieža chuť.