Kokosová roláda fotorecept
Foto: olinecka
Pre milovníkov kokosových zákuskov. Roláda vhodná na svadby, sviatočné posedenie, oslavy. Kokosová plnka prekvapí chuťou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
1 bal. (v prášku) |
|
4 PK |
|
200 g zmäknuté |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
(alebo džem) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Suroviny na plnku.
-
3
Cesto: Bielky, soľ, cukor vyšľaháme do tuha. Potom postupne zašľaháme po jednom žĺtku a nakoniec vmiešame preosiatu polohrubú múku spojenú s práškom do pečiva.
-
4
Väčší plech (30x40 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista.
-
5
Upečený korpus preklopíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.
-
6
Plnka: Zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka. V mlieku rozhabarkujeme kokosový pudingový prášok. Cukor vlejeme do hrnca a dáme variť, pridáme rozmiešaný puding a miešame do zhustnutia. Do horúceho pudingu pridáme 1 PL strúhaného kokosu a premiešame. Necháme za občasného miešania vychladnúť. Po vychladnutí puding po častiach spojíme s vyšľahaným maslom.
-
7
Korpus rozvinieme, potrieme domácim lekvárom alebo džemom. Plnku natrieme na 3/4 korpusu, trocha plnky necháme na potretie rolády.
-
8
Pomocou papiera zrolujeme roládu a odstránime papier.
-
9
Vrch potrieme zbytkom plnky, roládu posypeme kokosom a vložíme do chladničky stuhnúť.
-
10
Pred podávaním pokrájame na rezy, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept aj foto páči.
Ďakujem som rada že sa recept páči. Pozdravujem.