Kokosová roláda
Kokosová roláda

Kokosová roláda

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 7. septembra 2024

Výborná kokosová roláda. Stará dobrá klasika.

20
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
100 g
Na posypanie plátu:
Plnka:
2 ks
100 g
250 g
4 PL
 domáci (černicový)
Na posypanie:
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, Vareškou jemne vmiešame múku. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 7 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.

  2. 2

    Po upečení opatrne stiahneme papier, plát jemne posypeme práškovým cukrom. Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne, pripravíme plnku.

  3. 3

    Plnka: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou na hustú penu (cca15 minút). Necháme vychladiť. Všľaháme maslo a strúhaný kokos.

  4. 4

    Vychladnutý plát rozprestrieme, natrieme džemom a na džem natrieme kokosovú plnku. Malé množstvo plnky odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch a posypeme kokosom. Schladíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia