Kokosová roláda
Foto: katarinalucanova
Výborná kokosová roláda. Stará dobrá klasika.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
Na posypanie plátu: | |
|
|
Plnka: | |
2 ks |
|
100 g |
|
250 g |
|
4 PL |
|
domáci (černicový) |
|
Na posypanie: | |
2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, Vareškou jemne vmiešame múku. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 7 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
- 2
Po upečení opatrne stiahneme papier, plát jemne posypeme práškovým cukrom. Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne, pripravíme plnku.
- 3
Plnka: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou na hustú penu (cca15 minút). Necháme vychladiť. Všľaháme maslo a strúhaný kokos.
- 4
Vychladnutý plát rozprestrieme, natrieme džemom a na džem natrieme kokosovú plnku. Malé množstvo plnky odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch a posypeme kokosom. Schladíme.
Tiež kokosová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu