Kokosová roláda
Kokosová roláda (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre milovníkov kokosových zákuskov. Roláda vhodná na svadby,
sviatočné posedenie, oslavy.* Kokosová plnka prekvapí chuťou.
20 porcií |
50-60 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Suroviny na plnku.
- Cesto: Bielky, soľ, cukor vyšľaháme do tuha. Potom postupne zašľaháme po jednom žĺtku a nakoniec vmiešame preosiatu polohrubú múku spojenú s práškom do pečiva.
- Väčší plech (30x40 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista.
- Upečený korpus preklopíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Plnka: Zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka. V mlieku rozhabarkujeme kokosový pudingový prášok. Cukor vlejeme do hrnca a dáme variť, pridáme rozmiešaný puding a miešame do zhustnutia. Do horúceho pudingu pridáme 1 PL strúhaného kokosu a premiešame. Necháme za občasného miešania vychladnúť. Po vychladnutí puding po častiach spojíme s vyšľahaným maslom.
- Korpus rozvinieme, potrieme domácim lekvárom alebo džemom. Plnku natrieme na 3/4 korpusu, trocha plnky necháme na potretie rolády.
- Pomocou papiera zrolujeme roládu a odstránime papier.
- Vrch potrieme zbytkom plnky, roládu posypeme kokosom a vložíme do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním pokrájame na rezy, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.