Kokosová roláda

Kokosová roláda (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov kokosových zákuskov. Roláda vhodná na svadby, sviatočné posedenie, oslavy.* Kokosová plnka prekvapí chuťou.

20
porcií
50-60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Suroviny na plnku.
  3. Cesto: Bielky, soľ, cukor vyšľaháme do tuha. Potom postupne zašľaháme po jednom žĺtku a nakoniec vmiešame preosiatu polohrubú múku spojenú s práškom do pečiva.
  4. Väčší plech (30x40 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista.
  5. Upečený korpus preklopíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.
  6. Plnka: Zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka. V mlieku rozhabarkujeme kokosový pudingový prášok. Cukor vlejeme do hrnca a dáme variť, pridáme rozmiešaný puding a miešame do zhustnutia. Do horúceho pudingu pridáme 1 PL strúhaného kokosu a premiešame. Necháme za občasného miešania vychladnúť. Po vychladnutí puding po častiach spojíme s vyšľahaným maslom.
  7. Korpus rozvinieme, potrieme domácim lekvárom alebo džemom. Plnku natrieme na 3/4 korpusu, trocha plnky necháme na potretie rolády.
  8. Pomocou papiera zrolujeme roládu a odstránime papier.
  9. Vrch potrieme zbytkom plnky, roládu posypeme kokosom a vložíme do chladničky stuhnúť.
  10. Pred podávaním pokrájame na rezy, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.