Kokosová roláda s ríbezľovým džemom
Moja prvá kokosová roláda. Ten kyselkavý riedky džemík jej dodal šmrnc.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 100 ml teplá |
|
| 5 PL |
|
| 1 bal. |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
| Krém: | |
| 1 bal. |
|
| 300 ml |
|
| 4 PL |
|
| 200 g |
|
| 2 PL |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Žltky rozšľaháme s horúcou vodou, pridáme vanilkový cukor a väčšinu práškového cukru. Všetko spolu vymiešame ručným šľahačom a prilejeme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k vyšľahaným žltkom. Z bielkov so zvyšným cukrom vyšľaháme tuhý sneh. Sneh opatrne primiešame do cesta.
- 2
Papier na pečenie natrieme Herou a posypeme múkou. Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 12 minút na 200 stupňoch. Korpus musí byť ružový.
- 3
Po vybratí upečené cesto narolujeme na mokrú utierku a necháme vychladnúť.
- 4
Krém: Z mlieka, kokosového pudingu v prášku a cukru uvaríme puding. Keď puding vychladne, primiešame maslo a kokos.
- 5
Po vychladnutí korpus opatrne rozrolujeme, natrieme riedkym ríbezľovým džemom, kokosovým krémom a opäť zrolujeme. Roládu potrieme zvyškom krému a posypeme kokosom. Dáme na noc do chladničky.
Tiež kokosová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu