Kokosová roláda
Kokosová roláda

Kokosová roláda s ríbezľovým džemom

tutio1982 - bez fotkytutio1982, 23. januára 2023
Kokosová roláda s ríbezľovým džemom
Foto: tutio1982

Moja prvá kokosová roláda. Ten kyselkavý riedky džemík jej dodal šmrnc.

15
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
200 g
150 g
1 bal.
100 ml teplá
5 PL
1 bal.
Na potretie:
Krém:
1 bal.
300 ml
4 PL
200 g
2 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Žltky rozšľaháme s horúcou vodou, pridáme vanilkový cukor a väčšinu práškového cukru. Všetko spolu vymiešame ručným šľahačom a prilejeme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k vyšľahaným žltkom. Z bielkov so zvyšným cukrom vyšľaháme tuhý sneh. Sneh opatrne primiešame do cesta.

  2. 2

    Papier na pečenie natrieme Herou a posypeme múkou. Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 12 minút na 200 stupňoch. Korpus musí byť ružový.

  3. 3

    Po vybratí upečené cesto narolujeme na mokrú utierku a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Krém: Z mlieka, kokosového pudingu v prášku a cukru uvaríme puding. Keď puding vychladne, primiešame maslo a kokos.

  5. 5

    Po vychladnutí korpus opatrne rozrolujeme, natrieme riedkym ríbezľovým džemom, kokosovým krémom a opäť zrolujeme. Roládu potrieme zvyškom krému a posypeme kokosom. Dáme na noc do chladničky.

Diskusia k receptu

pivonka
Krásna roláda! Zakladám, lebo moja dcéra kokosové ľúbi. Doteraz som robila podobnú tortu, ale roláda tiež príde vhod. Páči sa mi, že do piškótu ide 5 lyžíc oleja, cesto bude vláčne. Ak skúsiš dať namiesto polohrubej múky hladkú, bude sa piškót dobre zatáčať.
cesminaz
Pekná. Ja robievam kokosovú tortu a tam kombinujem kokosový krém s jahodovým džemom, tiež super🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia