Plnená knedľa
Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme ho na štyri časti.
Vyvaľkáme ich na pomúčenej doske na pláty hrubé asi 0,5 cm. Ostrým nožom
nakrájame obdĺžniky 10 x 20 cm.
- Dusená kyslá kapusta: Nakrájanú cibuľu vložíme do hrnca na
roztopenú masť, pridáme
všetky koreniny. K dozlatista orestovanej cibuli primiešame cukor a necháme ho skaramelizovať. Pridáme kyslú kapustu, premiešame, osolíme a podlejeme vodou. Dusíme
domäkka.
- Údenú krkovičku zomelieme, pridáme orestovanú cibuľu a časť domäkka udusenej kyslej kapusty. Všetko spolu zmiešame.
- Do stredu obdĺžnikov zo zemiakového cesta dáme cca
100 g mäsovej zmesi a zrolujeme, okraje cesta spojíme. Varíme
v osolenej viacej vode cca 20 minút.
- Uvarené plnené knedle orestujeme na panvici do zlatohneda z každej strany. Podávame s dusenou kyslou kapustou.
|