Plnená knedľa

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste

Autor receptu: redakcia

75 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme ho na štyri časti. Vyvaľkáme ich na pomúčenej doske na pláty hrubé asi 0,5 cm. Ostrým nožom nakrájame obdĺžniky 10 x 20 cm.
  2. Dusená kyslá kapusta: Nakrájanú cibuľu vložíme do hrnca na roztopenú masť, pridáme všetky koreniny. K dozlatista orestovanej cibuli primiešame cukor a necháme ho skaramelizovať. Pridáme kyslú kapustu, premiešame, osolíme a podlejeme vodou. Dusíme domäkka.
  3. Údenú krkovičku zomelieme, pridáme orestovanú cibuľu a časť domäkka udusenej kyslej kapusty. Všetko spolu zmiešame.
  4. Do stredu obdĺžnikov zo zemiakového cesta dáme cca 100 g mäsovej zmesi a zrolujeme, okraje cesta spojíme. Varíme v osolenej viacej vode cca 20 minút.
  5. Uvarené plnené knedle orestujeme na panvici do zlatohneda z každej strany. Podávame s dusenou kyslou kapustou.