Klobásové slniečka
Autor receptu: ailuj82
Na Silvestrovské maškrtenie.
50 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme najemno postrúhané zemiaky, soľ a zmäknutý tuk. Vypracujeme cesto a hneď ho rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré by mali byť o niečo väčšie ako kolieska klobáse.
- Okraj cesta potrieme vajíčkom a do stredu vložíme koliesko klobásy /hrubé asi ako cesto 3-4mm/.
- Na klobásu položíme druhé koliesko cesta a vidličkou pritlačíme okraje.
- Poukladáme na plech vystlaný papierom, natrieme vajíčkom, posypeme rascou /makom, ľanom.../ a dáme piecť do vyhriatej rúry.