Klobásové slniečka

Autor receptu: ailuj82

Na Silvestrovské maškrtenie.

50
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme najemno postrúhané zemiaky, soľ a zmäknutý tuk. Vypracujeme cesto a hneď ho rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré by mali byť o niečo väčšie ako kolieska klobáse.
  2. Okraj cesta potrieme vajíčkom a do stredu vložíme koliesko klobásy /hrubé asi ako cesto 3-4mm/.
  3. Na klobásu položíme druhé koliesko cesta a vidličkou pritlačíme okraje.
  4. Poukladáme na plech vystlaný papierom, natrieme vajíčkom, posypeme rascou /makom, ľanom.../ a dáme piecť do vyhriatej rúry.