Krupicová kaša
Klasická krupicová kaša
Autor receptu: redakcia
Rozhodli sme sa vyskúšať trochu rafinovanejšiu verziu, ako je len osvedčené posypanie krupicovej kaše kakaom či škoricou.* Použili sme jahody, vyšľahanú smotanu a kúsky čokolády. Kaša chutila dokonalo. Pre diétnejšiu verziu je možné smotanu vynechať alebo ju nahradiť nízkotučným tvarohom zmiešaným s lyžičkou medu.
2 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na servírovanie. Jahody posypeme kryštálovým cukrom a necháme rozmraziť. Vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a odložíme do chladu. Čokoládu nasekáme.
- Mlieko nalejeme do hrnca. Ochutíme štipkou soli a zahrejeme.
- Keď mlieko začne kypieť, znížime teplotu na minimum a pomaly za stáleho miešania metličkou prisypeme krupicu.
- Za stáleho miešania varíme asi 5 minút.
- Kašu rozdelíme na taniere a necháme na nej rozpustiť plátky masla. Pridáme šľahačku aj jahody, posypeme čokoládou.