Krupicová kaša

Klasická krupicová kaša

Autor receptu: redakcia

Rozhodli sme sa vyskúšať trochu rafinovanejšiu verziu, ako je len osvedčené posypanie krupicovej kaše kakaom či škoricou.* Použili sme jahody, vyšľahanú smotanu a kúsky čokolády. Kaša chutila dokonalo. Pre diétnejšiu verziu je možné smotanu vynechať alebo ju nahradiť nízkotučným tvarohom zmiešaným s lyžičkou medu.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na servírovanie. Jahody posypeme kryštálovým cukrom a necháme rozmraziť. Vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a odložíme do chladu. Čokoládu nasekáme.
  2. Mlieko nalejeme do hrnca. Ochutíme štipkou soli a zahrejeme.
  3. Keď mlieko začne kypieť, znížime teplotu na minimum a pomaly za stáleho miešania metličkou prisypeme krupicu.
  4. Za stáleho miešania varíme asi 5 minút.
  5. Kašu rozdelíme na taniere a necháme na nej rozpustiť plátky masla. Pridáme šľahačku aj jahody, posypeme čokoládou.