Foto: babkamt
Dnes som robila k obedu parené buchty. Na večeru som ešte spravila kelový prívarok.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájala som si kel. Očistila som dva zemiaky. Nakrájala som ich na kocky. Tiež som si očistila 4 strúčiky cesnaku.
-
2
Slaninu som nakrájala na kocky. Opražila som ju na čajovej lyžičke oleja. Slaninku dávam kvôli chuti.
-
3
Do tohoto základu som pridala nakrájaný kel, zemiaky.Ochutila som kmínom , bujónom, mletým čiernym korením a soľou.
-
4
V kuchte som kel so zemiakmi varila 20 minút.
-
5
Nerobila som zápražku. Kel som zahustila tak , že som v troche vody rozmiešala múku. Vliala som ju do kelu, nechala prevariť. Do skoro hotovej omáčky som nakoniec dala prelisovaný cesnak .Vložila som párky.
-
6
Nakoniec pridám majoránku. Ochutnám , či netreba ešte prisoliť. A už sa môže konzumovať. Prajem dobrú chuť.
Nevie mi niekto poradiť, kde robím chybu, že sa mi v prívarku robia hrudky z múky, pri inom prívarku nemám problém, ale pri tomto????!!!! no hrôza....
@jarunka môj manžel kel zje. Najlepšie mi chutí kel uvarený na jar , keď je ešte mladý. No nezje mi kapustové fliačky.