Foto: jody
No čo, niekde môžu mať Dni zelá, kam som sa mimochodom chystala, ale nevyšlo mi to a tak som si ja dnes spravila Deň Zobraziť celý popisNo čo, niekde môžu mať Dni zelá, kam som sa mimochodom chystala, ale nevyšlo mi to a tak som si ja dnes spravila Deň kelu. A keďže som ho zasa navarila ako hlúpy mydla, budú to vlastne Dni kelu, po česky Dny kapusty. :-)))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny. Všetko nakrájame na malé kúsky.
-
2
Na horúcom oleji speníme cibuľku.
-
3
Pridáme zemiačky a trošku popražíme.
-
4
Nasypeme všetok pokrájaný kel, posypeme kmínom, posolíme, podlejeme pohárom vody a dusíme do mäkka.
-
5
Keď je všetko mäkké (my máme radi, keď kel trošku chrumká a nie je ako vecheť), trochu škrobu rozmiešame vo vode, nalejeme do omáčky a necháme zvariť.
-
6
V kastróli speníme na prúžky nakrájaný cesnak. Len chvíľku, rád horí.
-
7
Pridáme mäsko nakrájané na kocečky, premiešavame, necháme zatiahnuť. Posolíme.
-
8
Zasypeme vňaťou, premiešame.
-
9
Šupneme do toho zo dve kopcom lyžice papriky, necháme ju v tuku pustiť farbu...
-
10
...a podlejeme vrelou vodou. Dusíme pekne do mäkka.
-
11
Tekutinu zdusíme na hustú šťavu.
-
12
A podávame. Napríklad s krajcom čerstvého chleba. Alebo len tak, samotné. Dobrú chuť.
pridam aj za lyzicku cukru. To mäsko vyzera vyborne!
P.S.: hlávkový kel = Savoy Cabbage; listový kel = Kale; ružičkový kel = Brussels Sprouts