Fašírky na skrývačku

jody - fotkajody, 8. mája 2010
Fašírky na skrývačku
Foto: jody

Alebo dve rôzne vyzerajúce veci z toho istého.

6
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
1 menšia hlávka
2 ks
1 hlavička
2 - 3 ks
2 - 3 plátky
15 dgk
1 - 2 dcl
 za hrsť
 za hrsť
1 PL
3 ks




Postup

  1. 1

    Z kelu opatrne oddelíme cca 8 vrchných listov (len pekné). Povaríme ich v neosolenej vode cca 10 min a necháme ochládnuť.. Zvyšný kel pokrájame na menšie kúsky a na cibulke podusíme tiež asi 10 min. Rožky nakrájame na kocky a zalejeme trochou mlieka. Syr nastrúhame. Druhú cibuľu nakrájame nadrobno. Všetok cesnak pretlačíme, alebo tiež nakrájame.

  2. 2

    Vo veľkej mise zmiešame mleté mäso, podusený kel, syr, cibuľu, cesnak, rožky aj s mliekom, pridáme všetky koreniny, vňať a vajíčka a poriadne premiešame. Ak je to pririedke, hustíme ovsenými vločkami. Necháme chvíľu postáť. Do kelových listov kladieme trochu zmesi, tak za dve lyžice, zabalíme a zopneme špáradlami. Zo zvyšnej zmesi (nebojte sa, je toho až až) formujeme fašírky, ktoré obalíme v zmesi pripravenej z krupice, ovsených vločiek a ľanového semienka.

  3. 3

    Fašírky, aj tie skryté, potrieme trochou oleja a upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Pečieme cca 2O min, v polovici obrátime. Podávame so zemiakovou kašou, do ktorej sme primiešali trochu kurkumy a poriadnej kopy kôpru. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evusik
zbiehajú sa mi slinky, toto som si nielen uložila ale aj vytlačila a vycapila na chladničku aby som nezabudla kúpiť kel - ostatné doma mám a hneď aj vyskúšam ....
tinca
Výborná kombinácia jody, milujem kel /aj prívarok/, tiež ukladám do KK. Pochvala, krásne fotto!!
marlen
určite chutné, ja by som už nepotreboval ani tú zemiakovú kašu, stačil by mi šalátik.:)))))))) páči sa mi, že sa to už nevypráža, ale pečie. trochu zbytočný sa mi však zdá ten strúhaný syr.....
honestka
kel mozem na vsetky! sposoby a k tomuto tanieriku by som si prisadla, ak by bolo pozvanie...
jody
@evusik , @tinca , @cistinka , to som rada, že sa to tak páči. A verte, rovnako dobre to aj chutí. :-)
@marlen , s tým syrom máš vlastne pravdu, nebolo ho ani cítiť, tak ale bol to prvý pokus... Ale chystám sa raz skúsiť to isté bez mäsa, zato s chuťovo výraznejším syrom.
@honestka , rada by som pozvala všetkých, ide len o to, koľko ľudí sa zmestí do mojich 36 m/štvorcových. :-)
cistinka
jody, verím, že si toho navarila pre rotu vojakov....a my sa najeme aj na stojáka :-)
jody
Tak potom počkajte, kým tých pár metrov upracem. :-)))