Kelovo-jablková polievka (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Kelová polievka s jemne ovocnou príchuťou. Keď sa varila, jej vôňa mi pripomínala červenú kapustu. Inšpiráciu na túto pre mňa zvláštnu kombináciu som našla na Chefkoch.de, "obohatila" som ju o ďumbier a rascu.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu, mrkvu a zemiaky oprážame na oleji, dokiaľ cibuľa začne byť sklovitá. Potom všetko zalejeme dvoma litrami vody.
  2. Pridáme pokrájaný hlávkový kel, osolíme, pridáme čierne korenie, muškátový oriešok, premiešame a varíme 25 minút.
  3. Na posledných 5 minút pridáme jablko, zbavené jadra a nakrájané.
  4. Môžeme podávať, posypeme rascou. Dobrú chuť.