Kelovo-jablková polievka (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Kelová polievka s jemne ovocnou príchuťou. Keď sa varila, jej vôňa mi pripomínala červenú kapustu. Inšpiráciu na túto pre mňa zvláštnu kombináciu som našla na Chefkoch.de, "obohatila" som ju o ďumbier a rascu.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu, mrkvu a zemiaky oprážame na oleji, dokiaľ cibuľa začne byť sklovitá. Potom všetko zalejeme dvoma litrami vody.
- Pridáme pokrájaný hlávkový kel, osolíme, pridáme čierne korenie, muškátový oriešok, premiešame a varíme 25 minút.
- Na posledných 5 minút pridáme jablko, zbavené jadra a nakrájané.
- Môžeme podávať, posypeme rascou. Dobrú chuť.