Bulgur

Kel s bulgurom na slaninke (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Dusený kel z kategórie rýchle - chutné - výživné.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu restujeme na oleji spolu so slaninou pokrájanou na drobné kocky. Prisypeme kel zbavený hlúbika a nasekaný na rezance. Osolíme, okoreníme a prisypeme bulgur. Všetko premiešame a ešte chvíľu opekáme.
  2. Zalejeme vodou na úroveň surovín. Pridáme aj naplátkovaný cesnak. Skoro som zabudla, no bez neho by to nebolo ono. Privedieme k varu a pomaly dusíme pod pokrievkou, kým sa tekutina vstrebe. Trvá to asi 15 minút.
  3. Je to výborné, ľahké jedlo, vhodné samostatne, ale aj ako príloha, množstvo pre dve osoby. Muž si k tomu urobí narýchlo opečené plátky bravčového karé. Ja mäso každý deň nemusím.