Bulgur
Kel s bulgurom na slaninke (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Dusený kel z kategórie rýchle - chutné - výživné.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu restujeme na oleji spolu so slaninou pokrájanou na drobné kocky. Prisypeme kel zbavený hlúbika a nasekaný na rezance. Osolíme, okoreníme a prisypeme bulgur. Všetko premiešame a ešte chvíľu opekáme.
- Zalejeme vodou na úroveň surovín. Pridáme aj naplátkovaný cesnak. Skoro som zabudla, no bez neho by to nebolo ono. Privedieme k varu a pomaly dusíme pod pokrievkou, kým sa tekutina vstrebe. Trvá to asi 15 minút.
- Je to výborné, ľahké jedlo, vhodné samostatne, ale aj ako príloha, množstvo pre dve osoby. Muž si k tomu urobí narýchlo opečené plátky bravčového karé. Ja mäso každý deň nemusím.