Jednoduchá džemová kefírka s čučoriedkami
Foto: helena10
Koláč zvládne upiecť každý ani mixér nepotrebujete. Domáci džem môže byť ľubovoľný. Na dávkovanie surovín používam šálku s objemom 160 ml.
na 175 °C
Suroviny
1 šálka (acidko) |
|
1 šálka (domáci) |
|
štipka |
|
2 ks (veľkosť M) |
|
100 ml |
|
2 šálky |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
2 KL (alebo prášok do pečiva) |
|
2-3 PL (z kompótu bez šťavy) |
|
Na vrch koláča: | |
domáci |
|
(namrvený) |
|
|
Postup
-
1
V miske metličkou (vidličkou) vymiešam kefír s domácim jablkovo-citrónový džemom. Pridám vidličkou rozšľahané 2 celé vajcia, soľ, olej a premiešam. Potom pridám múku zmiešanú s cukrami a so sódou bikarbónou. Kto má rád veľmi sladké, môže si do cesta pridať cukru viac. Do hotového cesta som nakoniec jemne vareškou primiešala 3 PL čučoriedok bez šťavy (lebo som ich potrebovala zužitkovať).
- 2
Hotové cesto vylejem a rozotriem do okrúhlej formy s priemerom 23 cm. Dno formy som vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30-35 minút. Kontrolujem špajľou.
- 3
Po ochladení vrch koláča troška obrežem. Koláč štedro natriem domácim černicovým džemom, posypem omrvinami trochu zrezaného vrchu koláča a posypem práškovým cukrom podľa svojej chuti, lebo nie je príliš sladký, ale je chutný, vláčny, jemný a mäkký.
Tiež kefírový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu