Kefírový koláč
Kefírový koláč pečený vo forme na srnčí chrbát
Autor receptu: redakcia
Keď budete popíjať kefír, vyskúšajte vliať jeden pohárik do cesta na koláč. Bude rovnako svieži ako kefír samotný.
16 porcií |
15 minút príprava |
45-50 minút na 180 °C |
Postup
- Hrozienka nasypeme do misky, zalejeme horúcou vodou a necháme napučať.
- Do misy vlejeme kefír, pridáme cukor, med a vajcia a dôkladne premiešame. K zmesi preosejeme múku so sódou bikarbónou. Prisypeme nastrúhanú citrónovú kôru, vlejeme olej a premiešame. Hrozienka scedíme a primiešame do cesta.
- Formu na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie. Nalejeme do nej cesto. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 45–50 minút. Koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť na mriežke. Potom ho vyberieme z formy a krájame na porcie.