Kávove mocca rezy

45katka1 - fotka45katka1, 6. októbra 2010

Milujem kávu a pijem ju denne. Kávový koláčik je príjemná obmena. Ale i ked je kávový velmi chutí popoludni so šálkou super kavy:-) Zobraziť celý popisMilujem kávu a pijem ju denne. Kávový koláčik je príjemná obmena. Ale i ked je kávový velmi chutí popoludni so šálkou super kavy:-)

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
180 g
1 ks
180 g
1 lyžica
6 ks
6 dcl
3 lyžice
1 ks
80 g
0,5 l




Postup

  1. 1

    Žltky vymiešame s cukrom a vanilk. cukrom do peny. Pridame olej, múku a zlahka tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

  2. 2

    V teplej káve rozpustime želatinu, cukor a vanilkový cukor. necháme vychladnúť.Šlahačkovú smotanu vyšlaháme do tuha. Dve tretiny šlahačky pridáme do vychladnutej stuhnutej kávy.

  3. 3

    Cesto po dlžke prerežeme na polovicu. Jeden plát cesta potrieme väčšou časťou kávovej šlahačky a prikryjeme druhým plátom cesta. Na vrch natrieme zvyšnú časť kavovej šlahačky.Necháme v chladničke 2-3 hodiny tuhnúť.Zvyšnú tretinu bielej šlahačky ozdobným vrecúškom nastriekame na vrch koláča a posypeme strúhanou čokoladou. Podávame so šálkou výbornej čerstvo uvarenej kávy. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

torticka
45katka1, chcem sa opýtať, koľko tej kávy treba? Asi 6dl.?
aroooo
To aj 6 dcl na množstvo ostatných ingrediencií sa mi vidí veľa,to bude 0,6 dcl?
45katka1
Pre Tortička....Jednoznačne 6 dcl kávy. Ospravedlnujem sa...uz je to opravene:-)
stasi
Môže byť fakt dobrý, len škoda, že foto chýba :-). Ukladám do kK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia