Milujem kávu a pijem ju denne. Kávový koláčik je príjemná obmena. Ale i ked je kávový velmi chutí popoludni so šálkou super kavy:-) Zobraziť celý popisMilujem kávu a pijem ju denne. Kávový koláčik je príjemná obmena. Ale i ked je kávový velmi chutí popoludni so šálkou super kavy:-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Žltky vymiešame s cukrom a vanilk. cukrom do peny. Pridame olej, múku a zlahka tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
- 2
V teplej káve rozpustime želatinu, cukor a vanilkový cukor. necháme vychladnúť.Šlahačkovú smotanu vyšlaháme do tuha. Dve tretiny šlahačky pridáme do vychladnutej stuhnutej kávy.
- 3
Cesto po dlžke prerežeme na polovicu. Jeden plát cesta potrieme väčšou časťou kávovej šlahačky a prikryjeme druhým plátom cesta. Na vrch natrieme zvyšnú časť kavovej šlahačky.Necháme v chladničke 2-3 hodiny tuhnúť.Zvyšnú tretinu bielej šlahačky ozdobným vrecúškom nastriekame na vrch koláča a posypeme strúhanou čokoladou. Podávame so šálkou výbornej čerstvo uvarenej kávy. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu