Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou fotorecept

Alan Džioev
sous chef z Nobile Restaurant v Bratislave, 4. mája 2018
Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
500 g
150 ml
3 g
Plnka:
300 g mleté (bravčové a hovädzie)
25 g
10 g
5 g
200 ml
3 g
Na uvarenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme cesto, vyvaľkáme a vyrežeme z neho kolieska s priemerom 15 centimetrov.

    Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomleté mäso zmiešame s posekanou cibuľou, koriandrom, vodou a ochutíme soľou a korením. Kolieska naplníme pripravenou zmesou a uzavrieme.

    Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pri uzatváraní ,,batôžkov" z cesta buďte dôslední, pretože inak by z nich mohla vyjsť plnka. Okraje cesta môžete navlhčiť, aby cesto lepšie lepilo. Prebytočné cesto odstrihneme.

    Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Varíme v hovädzom vývare asi 8 minút.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Na toto jedlo mám milú spomienku. Vlani, počas bielych nocí sme navštívili Petrohrad a toto jedlo som si objednala v gruzínskej (alebo arménskej? Už neviem) reštaurácii. V tom batôžku sa nazbierala taká chutná šťavička, aj dosť korenená, ale ustála som to. Akurát tá stopka batôžka bola hrubá a tak aj neprevarená, jesť sa nedala.
Pivonka, ta stopka sa neje, chinkali sa na Kaukaze je rukami, bez priboru a za tu stopku sa to drži. Nechavaju sa potom na tanieri a podla ich poctu sa da určit, kto kolko chinkali zjedol. Je to velmi oblubene jedlo.

Pridaj komentár k receptu: