Karí

Karí zo zelených papričiek (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Bharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila naše malé zelené papriky ( pimientos de Padrón ) ale odvážlivci môžu použiť celé zelené čili papriky.

4
porcie
10 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zmiešame všetky suroviny na plnku. Lyžice nedávame kopcom. Ja sa musím priznať, že keď už som mala skoro všetko pripravené, prišla som na to, že nemám toľko cícerovej múky. Tak som to doplnila kuskusom ... viem, nie je to ono, ale musela som improvizovať, bol to stav núdze :-))
  2. Papričky umyjeme a po dĺžke narežeme. Ak sú veľmi pálivé, opatrne nožíkom odstránime zrniečka. Papričky naplníme plnkou. Dve lyžice plnky si odložíme na neskôr.
  3. V hrnci zohrejeme kokosový olej a pridáme horčicové semienka. Keď začnú “poskakovať”, pridáme papričky a opatrne opekáme 5 min.
  4. Pridáme vodu a prikryté varíme 5 min na slabom ohni. Ak sa nám zdá husté, pridáme 1-2 lyžice vody. Potom pridáme dve lyžice plnky, čo sme si odložili, premiešame a varíme asi 10 min. Nakoniec pridáme paradajky a pretlak a dovaríme 5 min, sem tam pomiešame.
  5. Podávame s ryžou ( alebo indickým chlebom ). U nás posypané čerstvým koriandrom.