Karfiolový paprikáš
Karfiolový paprikáš s mrkvou
Autor receptu: veronika003
Jednoduchý a rýchly bezmäsitý recept na večeru alebo obed, vhodný aj pre malé deti (ak sa vynechá alebo zníži množstvo soli).
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, podlejeme lyžicou vody (ak chceme, aby zmäkla a mala kašovitú konzistenciu). Po chvíli pridáme nakrájanú mrkvu, posypeme mletou paprikou, pridáme na ružičky nakrájaný karfiol, zamiešame a zalejeme vývarom/bujónom.
- Dusíme asi 15-20 minút. Keď je karfiol hotový (nemá byť úplne mäkký), prilejeme smotanu (na zahustenie môžeme pridať aj Solamyl, prípadne pre zdravšiu verziu vybrať z hrnca pár ružičiek karfiolu a rozmixovať ich).
- V prípade potreby dochutíme ešte soľou a na záver pridáme nasekanú čerstvú (alebo sušenú) petržlenovú vňať, dve minúty povaríme a odstavíme. Podávame s ryžou.