Karfiolový koláč

Karfiolovo-pórový koláč

Autor receptu: leushkka

Ľahké zeleninové jedlo vhodné napr. na večeru.

15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Karfiol som sparila al dente (môžete uvariť). Pór som podusila na masle. Vajcia som rozdelila a zmiešala som žĺtky s kurkumou, so štipkou muškátového orecha a tymianom. Bielky som vyšľahala na sneh.
  2. Spravila som si cestíčko: žĺtkovú časť som doplnila hrnčekom múky, olivovým olejom, soľou, korením, 1 kl kypriaceho prášku a doriedila vodou. Všetko zmiešať. Do toho som pridala na masle podusený pór a nahrubo posekaný karfiol a nakoniec sneh. Piekla som 45 min na 180 °C. Podávala som so šalátom.