Karfiolové pyré (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Veru aj keď mi delená strava strašne vyhovuje...niekedy už to chce ako prílohu aj niečo iné ako nakrájanú zeleninku alebo šalátik...tak som si vymyslela takúto falošnú "zemiakovú" kašu :D a v hlavnej úlohe si zahral karfiol ;) Ak niekto vyskúšate takúto ľahšiu variantu prílohy určite dajte vedieť či chutilo :)

1
porcia
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé som si dala variť karfiol...do mierne slanej vody a nakrájaný na menšie kúsky..nech to netrvá večnosť :D A popri tom som si nakrájala cibuľku a orestovala ju na troške oleja..
  2. Keď bol karfiol mäkší, prehodila som ho na cibuľku a poopekala trošku dohromady. Po chvíľke som ho málinko podliala vodou v ktorej sa varil a dodusila do mäkka (resp. tak do mäkka aby mi nezabil tyčový mixér keď ich skamarátim)
  3. Kastrólik som nachvíľku strčila ku oknu aby mierne ochladil a potom som to celé vymixovala tyčákom ;)... ak budete niekto skúšať - pri dusení sa vám určite odparí časť vody, navrhujem nedolievať ale rozmixovať to a potom si eventuálne zriediť na požadovanú konzistenciu...už sa mi to totiž podarilo prehnať a vznikla omáčka na cestoviny :D ako nie zlá, ale nebolo to to, čo som chcela stvoriť :D
  4. Zmixovanú zmes som vrátila nad plameň, priliala asi 2PL vývaru z karfiolu a lahôdkové droždie (urobí taký "syrový" nádych :) )... a vymiešala som to varechou kým sa droždie pekne nespojilo s karfiolovou hmotou...
  5. Na záver som pyré osolila, okorenila mlčkom a po odstavení z ohňa som primiešala lyžicu horčice, ktorá tomu dodala príjemnú ostrosť....a servírovanie? ako príloha k mäsku (u mňa trošku liznutému plameňom očividne :D) ...najúžasnejšia na tomto pyré je jednoduchosť a fakt bombová chuť,,,a vlastne samotný záver, lebo vlk (ja) sa nažral a koza (delená strava) ostala celá :D :D