Karfiolové placky fotorecept
Ľahký jednoduchý obedík.
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
3 ks |
|
3 - 4 strúčky |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Na obalenie: | |
|
|
(na vypraženie) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Karfiol uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Necháme vychladiť a postrúhame na strúhadle na jablká.
-
2
Pridáme k nemu vajcia, pretlačený cesnak, soľ, majorán, mleté čierne korenie, rascu, múku a strúhanku. Dobre vymiešame.
-
3
Lyžicou z cesta robím malé placky, ktoré obalíme v strúhanke. Vypražíme na rozpálenom oleji.
-
4
Servírujeme zo šalátom alebo zemiakovým pyré.
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre