Karfiolové placky (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a v osolenej vode varíme cca 25 minút. Po uvarení necháme karfiol v cedníku odkvapkať.
  2. Petržlenovú vňať, jarnú cibuľku a pažitku nasekáme,
  3. pridáme celé vajíčka, hrnček strúhanky, syr. Ochutíme soľou, nastrúhame trochu muškátového orieška, pridáme štipku mletej rasce a zomleté čierne korenie. Premiešame.
  4. Odkvapkaný karfiol trochu roztlačíme vidličkou či drvičom na zemiaky na menšie kúsky.
  5. Obe hmoty zmiešame, v prípade potreby pridáme strúhanku.
  6. Tvarujeme placky, ktoré obaľujeme v zvyšnej strúhanke. Vyprážame v oleji z oboch strán.