Karfiolové fašírky

Karfiolové fašírky (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tento netradičný spôsob prípravy karfiolu určite zachutí aj vyznavačom klasických fašírok. Ako deti sme ich milovali.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Scedíme, necháme vychladnúť a roztlačíme pučidlom na zemiaky.
  2. Osolíme, okoreníme, pridáme vajcia a dobre premiešame.
  3. Do zmesi pridávame detskú krupicu, postupne, premiešame, necháme 5 minút postáť, aby trocha nabobtnala a zistili sme hustotu masy. Krupice pridáme len toľko, aby sa dali tvarovať fašírky, cesto nemá byť príliš pevné.
  4. Potom z neho tvoríme fašírky, obaľujeme v strúhanke a vyprážame z oboch strán na oleji.
  5. Podávame so zemiakmi a zeleninou, príp. zeleninovým šalátom, hodí sa aj lyžica tatárskej omáčky.