Karfiolová torta (fotorecept)
Autor receptu: zlota1
5-6 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup- Karfiol očistíme od listov,umyjeme a dáme ovariť do osolenej vody na cca 10 min.Medzitym si pripravíme fašírkovú masu z mletého mäsa,stašieho pečiva namočeného v horúcej vode a následne vyžmýkaného.,vajcia,soľ,korenie,majorán,lyžicu horčice,cibuľu nakrájnú nadrobno a pretlačený cesnak,všetko spolu zmiečame,a prípadne dochutíme podľa svojej chuti,alebo si prichystajte fašírkovú zmes podľa seba.
- Karfiol vyberieme z vody,opláchneme studenou vodou a položíme na vymastený plech.Na karfiol navrstvíme fašírkovú zmes tak,aby sme pokryli celý karfiol.
- Na fašírkovú zmes naukladáme plátky syra.
- Na syr poukladáme slaninu,počas pečenia ju možme pripevniť špáratkami,aby sa nezošmykla.
- Pečiemw na 180 st,30 min,zakryté alobalom,potom odkryjeme a dopečieme 15 min odokryté.
|