Karfiolová torta (fotorecept)

Autor receptu: zlota1

5-6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Karfiol očistíme od listov,umyjeme a dáme ovariť do osolenej vody na cca 10 min.Medzitym si pripravíme fašírkovú masu z mletého mäsa,stašieho pečiva namočeného v horúcej vode a následne vyžmýkaného.,vajcia,soľ,korenie,majorán,lyžicu horčice,cibuľu nakrájnú nadrobno a pretlačený cesnak,všetko spolu zmiečame,a prípadne dochutíme podľa svojej chuti,alebo si prichystajte fašírkovú zmes podľa seba.
  2. Karfiol vyberieme z vody,opláchneme studenou vodou a položíme na vymastený plech.Na karfiol navrstvíme fašírkovú zmes tak,aby sme pokryli celý karfiol.
  3. Na fašírkovú zmes naukladáme plátky syra.
  4. Na syr poukladáme slaninu,počas pečenia ju možme pripevniť špáratkami,aby sa nezošmykla.
  5. Pečiemw na 180 st,30 min,zakryté alobalom,potom odkryjeme a dopečieme 15 min odokryté.