Karfiol v smotanovo-sójovej omáčke

Autor receptu: elixir

Zeleninkové jedlo... ktoré vrelo odporúčam.

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca s rozohriatym maslom dáme opražiť nakrájanú cibuľu. Medzitým si rozoberieme karfiol na malé ružičky. Keď cibuľa začne byť sklovitá, pridáme feferónovú pastu a na plátky nakrájaný cesnak.
  2. Pridáme curry korenie a čierne korenie, dobre premiešame a ešte popražíme. Vložíme aj karfiolové ružičky a opekáme 3 minúty.
  3. Vlejeme dnu sójovú omáčku, víno a citrónovú šťavu, dobre premiešame.
  4. Podlejeme 50 ml vody a dusíme 10 minút na slabšom plameni.
  5. Nakoniec pridáme aj smotanu, zmiešame so zmesou na panvici a podávame, výborne k jedlu pasuje ryža. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.