Karfiol v smotanovo-sójovej omáčke
Autor receptu: elixir
Zeleninkové jedlo... ktoré vrelo odporúčam.
2 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca s rozohriatym maslom dáme opražiť nakrájanú cibuľu. Medzitým si rozoberieme karfiol na malé ružičky. Keď cibuľa začne byť sklovitá, pridáme feferónovú pastu a na plátky nakrájaný cesnak.
- Pridáme curry korenie a čierne korenie, dobre premiešame a ešte popražíme. Vložíme aj karfiolové ružičky a opekáme 3 minúty.
- Vlejeme dnu sójovú omáčku, víno a citrónovú šťavu, dobre premiešame.
- Podlejeme 50 ml vody a dusíme 10 minút na slabšom plameni.
- Nakoniec pridáme aj smotanu, zmiešame so zmesou na panvici a podávame, výborne k jedlu pasuje ryža. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.