Karé na vínových šampiňónoch (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Aby sme nejedli len diétne kuracie mäso tak som upiekla bravčové karé. Môj manžel potrebuje niečo na lepšie "kĺzanie" a tak vznikla vínovo-šampiňónová omáčka.
6-8 porcií |
45 minút príprava |
90-120 minút na 175 °C |
Postup
- Bravčové karé narežeme,
- opečieme na oleji zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo,
- preložíme do rímskeho hrnca, ktorý bol namočený aspoň 1 hodinu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a rascou,
- podlejeme bielym vínom a dáme piecť do rúry na 175 °C asi na 1,5 až 2 hodiny.
- Medzitým si na výpeku speníme cibuľku
- a pridáme očistené a na väčšie kúsky pokrájané šampiňóny.
- Ochutíme soľou a mletým čiernym korením, necháme, aby pustili vodu, vydusíme ju a potom šampiňóny podlejeme bielym vínom, prevaríme, aby sa vyparil alkohol,
- pridáme šľahačkovú smotanu, necháme prejsť varom (nie prudko, len prebublať) a pridáme 2 plátky masla na zjemnenie omáčky.
- Upečené karé necháme trochu vychladnúť, aby sa lepšie krájalo
- a podávame s ľubovoľnou prílohou a šampiňónovou vínovou omáčkou. Mali sme kôpku ryže a "halušky" z pučených zemiakov s cibuľkou. A k tomu feniklovo-redkvičkový šalát.