Karamelový zákusok

Karamelový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov orechového cesta a karamelovej plnky. Jednoduchý spôsob prípravy, ktorú zvládne aj začiatočník.

40
porcií
55 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto 1, 2 + plnka.
  2. Orechové cesto: Bielky vyšľaháme, postupne pridáme štipku soli a cukor a došľahame do tuha. Do snehu varechou vmiešame mleté vlašské orechy.
  3. Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a orechové cesto rovnomerne rozotrieme. Pripravíme svetlé cesto. Vyšľaháme bielky, pridáme soľ, cukor a postupne po jednom aj žĺtky. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Svetlé cesto nalejeme na orechové cesto.
  4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút do zlatista. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Plnka: Maslo vymiešame do hladka, pridáme karamelové kondenzované mlieko a domiešame do hladka. Korpus upravíme, potrieme pripravenou plnkou, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme posekanými orechmi.
  5. Ponúkam niečo na ochutnavku, dobrú chuť.