Nepečený zákusok s lieskovo-orieškovým a jahodovým krémom
Recept je od mojej obľúbenej food blogerky @artrawpaulina, ingrediencie nie sú najlacnejšie ale je to jeden z najchutnejších nepečených koláčov aký som kedy ochutnala.
príprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 160 g |
|
| 140 g |
|
| 15 g |
|
| 15 ml |
|
| Lieskovo-orieškový krém: | |
| 80 g |
|
| 40 g |
|
| 50 ml (alebo lieskovo-orieškové mlieko) |
|
| 30 g |
|
| 15 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| Jahodový krém: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 60 ml |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na korpus rozmixujeme v mixéri kým nezískame hmotu lepkavej konzistencie, ktorú dáme na dno a boky obdĺžnikovej tortovej formy. Dáme do mrazničky kým pripravíme krém.
- 2
Všetky ingrediencie (okrem lieskových orieškov) na lieskovo-orieškový krém rozmixujeme v mixéri kým nezískame hladký krém. Krém zmiešame s orieškami a dáme na korpus.
- 3
Rovnako pripravíme aj jahodový krém z uvedených ingrediencií, ktorý navrstvíme navrch. Zákusok necháme cez noc v mrazničke, vyberieme pol hodinu pred podávaním a ozdobíme čerstvými alebo mrazenými jahodami.
Tiež orieškový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









💞
Ďakujem krásne
Ďakujem ti velmi pekne 💕
Ja som sa chcela spýtať, akú veľkosť má forma a kde kúpim alebo ako urobím orieškové maslo? Sú to rozmixované oriešky na pastu?
Vopred ďakujem za odpoveď.
Ďakujem velmi pekne!! 💞 rozmer je 9×23cm; ja som kupovala maslo z lieskových orieškov ale určite sa môže urobiť domáce! Keby neboli ingrediencie také drahé tak by som ho robila neustále.. pozerám že aj na SK je to maslo veľmi drahé 🙈
Ďakujem za odpoveď. Zákusok už je na zozname, určite niekedy skúsim.
Príjemné piatkové popoludnie prajem.