Brownies s lieskovcovým krémom a karamelovou ganážou
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 9. marca 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Brownie: | |
200 g |
|
250 g |
|
4 ks |
|
250 g |
|
25 g |
|
6 g |
|
70 g |
|
Karamelová ganáž: | |
150 g |
|
150 ml (33 %) |
|
50 g |
|
Lieskovce v karamele: | |
100 g |
|
75 g |
|
25 g |
|
Orieškový krém: | |
250 g |
|
100 g |
|
350 g (33 %) |
|
Poleva: | |
250 g |
|
50 g nasucho opražené |
|
Postup
-
1
Brownie: Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. V samostatnej miske vyšľaháme vajcia s cukrom a nalejeme do roztopenej čokolády. Múku, kakao a kypriaci prášok preosejeme a primiešame do zmesi. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 170 stupňoch.
- 2
Karamelová ganáž: Cukor roztopíme na karamel, postupne prilejeme zohriatu smotanu a rozpustíme v nej karamel. Pridáme nasekanú bielu čokoládu. Poriadne vymiešame tak, aby nezostali nijaké kúsky čokolády. Karamelovú ganáž nalejeme do pripravených formičiek a necháme zmraziť.
- 3
Lieskovce v karamele: Lieskovce opražíme na panvici alebo v rúre (pri 180 stupňoch 10 minút) a šúchaním v suchej bavlnenej utierke zbavíme šupky. Potom lieskovce vysypeme na plech s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Vychladnuté nasekáme na menšie kúsky. V malom hrnci roztopíme cukor na karamel, pridáme maslo a primiešame nasekané lieskovce.
- 4
Orieškový krém: Bielu čokoládu spolu so 100 g smotany roztopíme vo vodnom kúpeli a primiešame lieskovcovú pastu. Zmes primiešame do šľahačky vyšľahanej z 250 g smotany.
- 5
Orieškový krém nalejeme do formy a rozložíme zmrznutú karamelovú ganáž. Posypeme nasekanými lieskovcami v karamele a navrch položíme brownie korpus. Necháme zmraziť.
- 6
Poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, primiešame nasekané nasucho opražené lieskovce a polejeme mrazený dezert.
- 7
Tento dezert môžeme robiť v jednej väčšej forme alebo vo viacerých menších formičkách.
Tiež orieškový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu